مقدمۀ سیرت مبارک مولا عیسی ﵇
این کتاب در مورد سیرت پیامبر عظیم الشان حضرت عیسی ﵇ است، آنکس که در قرآن کریم بنام (روح ﷲ) و (کلمه ﷲ) هم یاد شده است.
در آیت ۳۳ سورۀ آل عمران قرآن کریم آمده است:
ترجمه: بی گمان ﷲ آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران را (برای پیغامبری) برگزید (و بر دیگر اهل عالم برتری داد).
همینطور است، عیسی ﵇ مرتبط به همین خانوادۀ برگزیده شده است و یکی از شخصیتهای مطرح تاریخ اسلام و بشریت است. بطور مثال سه سورۀ بزرگ قرآن کریم آل عمران، المائده و مریم با نام مبارک عیسی ﵇ ارتباط دارد. (قابل یاد آوریست، که سوره های آل عمران و المائده از سوره های بزرگ قرآن کریم است.) آیاتی قرآنی که در مورد عیسی ﵇ است، تعداد آن بیشتر از نود است. در کنار آن در ادبیات اسلامی در بارۀ وی ﵇ بسیار احادیث و روایات موجود است. در شاعری شرقی بیشتر در غزلیات عیسی ﵇ چنان به عنوان یک شخص برجسته یاد شده است، که مرده ها را زنده میکند، مریضان را شفا میدهد و به قلبهای مایوس تسلی میبخشد.
اینجا برای خواننده گان این پرسشهای طبیعی پیدا میشود، که این سیرت را چرا و به کدام هدف تقدیم میکنیم؟ اگر موضوع از معجزات باشد، پیامبران دیگر هم معجزات داشتند. آیا عیسی ﵇ چنان ویژه گی خاص دارد، که وی ﵇ را از پیامبران دیگر خاص بسازد؟ اگر دارد، پس بر اساس کدام مأخذهای معتبر این ادعا را ثابت میسازیم؟
نخست به قرآن کریم مراجعه میکنیم، که در این مورد چی تشریحات را تقدیم میکند. اینجا میخواهیم در مورد میلاد مبارک عیسی ﵇ بعضی آیات مبارک قرآن کریم را تقدیم کنیم.
ﷲ ﷻ جبرائیل امین را با همراهی چند فرشته دیگر به مریم مقدس میفرستند. جبرائیل ﵇ برایش نمایان میشود، که بیان این واقعه در قرآن کریم در آیت ۱۷ سورۀ مریم چنین آمده است:
ترجمه: پس در مقابل آنان پرده ای گرفت، پس روح خود (جبرئیل) را به سوی او قرستادم که در شکل بشر درست اندام بر او نمایان شد.
حضرت مریم ﵂ میترسد و میفرماید:
ترجمه: مریم گفت: البته من از تو به پروردگار مهربان پناه میبرم، اگر پرهیزگار باشی. (آیت ۱۸ سورۀ مریم)
سپس جبرائیل ﵇ میفرماید:
ترجمه: و (به یاد آور) هنگامی که فرشته ها گفتند: ای مریم! البته ﷲ تو را برگزیده است (برای عبادت خود) و پاکیزه ات گردانیده و تو را بر دیگر زنانِ عالم برتری داده است. (آیت ۴۳ سورۀ آل عمران)
جبرائیل ﵇ میفزاید:
ترجمه: جبرئیل گفت: جز این نیست که من فرستادۀ پروردگار تو ام تا به تو پسری پاکیزه (از هر گناه) ببخشم. (آیت ۱۹ سورۀ مریم)
بی بی مریم ﵂ که مقدس و باکره است، نمیفهمد که چی واقع میشود، پس میفرماید:
ترجمه: مریم گفت: چگونه پسری خواهم داشت حال آنکه بشری به من دست نزده و بدکار (هم) نیستم؟! جبرئیل گفت: فرمان حق چنین است. پروردگارت فرموده است که این (کار) برای من آسان است. و تا او را معجزه ای برای مردم گردانیم و رحمتی از سوی خود سازیم و (این تصمیم) کاری مقدر شده و انجام یافتنی است. (آیات ۲۰ و ۲۱ سورۀ مریم)
مرتبط به این واقعه در آیت ۴۵ و ۴۶ سورۀ آل عمران چنین آمده است.
ترجمه: (یادآور شو) وقتی که فرشته ها گفتند: ای مریم! البته ﷲ تو را به کلمۀ خود که نامش عیسی پسر مریم است مژده میدهد، که در دنیا و آخرت والا مقام، و از جملۀ مقربان (دربار الهی) است. (و از عجائب آن پسر این است که) با مردم در گهواره و در وقت بزرگ سالی نیز سخن میگوید، و از جملۀ صالحان است.
پس به اساس این آیات قرآنی ویژه گی های عیسی ﵇ قرار ذیل اند:
زکی است، یعنی از گناهان پاک. (ابلیس بالای او مبارک غالب شده نمیتوانست)
المسیح است، که موقف سلطان را دارد.
از جانب ﷲ ﷻ یک آیت یا علامه بود.
وی ﵇ رحمت خداوند ﷻ است.
حضرت عیسی ﵇ کلیمه ﷲ است.
وی ﵇ در این دنیا و در آخرت صاحب عزت است.
در مقربین ﷲ ﷻ شمرده میشود.
در صالحین خداوند ﷻ محسوب میگردد.
این کتاب در بارۀ شخصیت عیسی ابن مریم برای ما معلومات میدهد. شما در این کتاب خواهید خواند، که عیسی ﵇ از جانب خداوند ﷻ منحیث یک ذات پاک به دنیا فرستاده شده بود، تا مردم را به ﷲ ﷻ نزدیک کند. همینطور خواهید خواند که وی ﵇ چگونه بالای بزرگترین دشمن انسانها یعنی بر ابلیس لعین غالب شد. این را نیز خواهید خواند که چگونه دریای محبت، صلح و سلامتی را در قلبهای مردم به امواج در آورده است.
حضرت عیسی ﵇ توسط اعمال و تعلیمات خود برای ما راه راستین محبت کردن با ﷲ ﷻ و انسانها را یاد میدهد، که با عملی کردن این راه تمام مؤمنین به کامیابی و خیر رسیده میتوانند.
این یک نعمت خداوند ﷻ است، که این کتاب به زبان شما ترجمه شده است و شما برایش دسترسی دارید.
خواننده گان محترم! اگر شما میخواهید که در مورد شخصیت و تعلیمات حضرت عیسی ﵇ به معلومات بیشتر دسترسی داشته باشید، پس به آدرس ذیل با ما در تماس شوید، تا همراه تان همکاری کنیم.
academyihsan.com@gmail.com
یا ﷲ! اینکه برای ما این تعلیمات نورانی را بخشیده ای، بر تو حمد و ثنا باد.
ﷲ ﷻ برای همۀ ما توفیق عنایت فرماید، که به راه صراط مستقیم برویم.
ومن ﷲ توفیق